Gdzie kupić chleb bezglutenowy?
Nie jest łatwo piec bez glutenu, który sprawia, że ciasto jest gładkie i zwarte. Oddział ds. wdrażania produktów firmy Schnitzer poświęcił wiele wysiłku na stworzenie pysznych receptur o różnych smakach. Dzięki ich wielkiemu zaangażowaniu możemy Państwu przedstawić szeroki wybór chlebów krojonych.
„Pyszne są produkty Schnitzera. Po raz pierwszy od dwóch lat mogłam zjeść naprawdę dobry bezglutenowy chleb. Bezcenne!!!”
Pani Dorota z Białegostoku
Bio chleb wegański – mieszanka ogrodowa – NOWOŚĆ
Bio bezglutenowy chleb wegański – mieszanka ogrodowa. Chlebek z dodatkiem ziarenek i warzyw to idealne, syte śniadanie. Daje energię na cały poranek. Dodaj ulubione dodatki i zajadaj się niebanalnym smakiem.
Skład: naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 20% warzywa* (marchew*, pasternak*), pełnoziarnista mąka z prosa*, woda, mąka ryżowa*, nasiona słonecznika*, mąka sojowa*, sezam*, len*, sól morska, błonnik jabłkowy*, emulgator: lecytyna sojowa.
Bio chleb wegański – śródziemnomorski – NOWOŚĆ
Bio bezglutenowy chleb wegański – śródziemnomorski. Chcesz zjeść niebanalne śniadanie?? Ten chlebek to idealny kandydat. Dodatek cukini, papryki i bakłażanów daje wspaniały smak. Spróbuj, a przekonasz się jak pyszny może być Twój bezglutenowy posiłek.
Skład: naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), 20% warzywa* (cukinia*, papryka*, bakłażany*), pełnoziarnista mąka z prosa*, woda, nasiona słonecznika*, mąka sojowa*, mąka lniana*, sól morska, błonnik jabłkowy*, emulgator: lecytyna sojowa.
Bio chleb ziarnisty – NOWOŚĆ
Bio chleb ziarnisty. Pożywny, świetnie smakuje na śniadanie czy kolację. Naturalny, zdrowy, bezglutenowy. Spróbujesz – nie pożałujesz!
Skład: naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), pełnoziarnista mąka z prosa*,woda, mąka sojowa*, 3% len*, 3% nasiona słonecznika*, 3% sezam*, 3% mąka lniana*, sól morska, błonnik jabłkowy*, emulgator: lecytyna sojowa.
Bio chleb Inków z amarantusem
Amarantus – „cudowne ziarno Inków”, bogate w błonnik, białko roślinne i cenne minerały, takie jak: magnez i żelazo.
Skład: naturalny zakwas z gryki* (14% pełnoziarnista mąka gryczana*, woda), woda, 16% pełnoziarnista mąka amarantusowa*, 12% mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, sezam*, mąka sojowa*, siemię lniane*, błonnik jabłkowy*, sól morska, miód*, emulgator: lecytyna sojowa.
Bio chleb gryczany
Z dojrzewającej na słońcu gryki, której źródło znajduje się w Mongolii. Ten pyszny chleb zawiera naturalny błonnik i magnez.
Skład: naturalny zakwas z gryki* (pełnoziarnista mąka gryczana*, woda), woda, mąka kukurydziana*, mąka sojowa*, pełnoziarnista mąka gryczana*, nasiona słonecznika*, pełnoziarnista mąka z prosa*, mąka ryżowa*, sól morska, błonnik jabłkowy*, miód*
Bio tradycyjny chleb wiejski
Chleb wiejski wypiekany z bardzo drobno zmielonych bezglutenowych składników. Z naturalnym błonnikiem – dla osób, które lubią jeść chleb bez ziaren.
Skład: naturalny zakwas z gryki* (20% pełnoziarnista mąka gryczana*, woda), woda, 16% pełnoziarnista mąka gryczana*, 16% mąka kukurydziana*, 3% mąka ryżowa*, sól morska, miód*, błonnik jabłkowy*, emulgator: lecytyna sojowa
Bio chleb z prosa
Połączenie prosa z lnem – to udany wybór dla smakoszy. Zawiera naturalny błonnik.
Skład: naturalny zakwas z gryki* (pełnoziarnista mąka gryczana*, woda), woda, 18% pełnoziarnista mąka z prosa*, pełnoziarnista mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, siemię lniane*, olej słonecznikowy*, sól morska, błonnik jabłkowy*, miód*, emulgator: lecytyna sojowa
Bio chleb sezamowy
Szlachetny chleb sezamowy z wieloma pysznymi nasionami – ziarniste kęsy o mocno orzechowym smaku. Zawiera najbardziej wartościowy, niełuskany sezam. Bogaty w magnez i błonnik.
Skład: naturalny zakwas z gryki* (pełnoziarnista mąka gryczana*, woda), woda, 14% sezam*, mąka kukurydziana*, len*, pełnoziarnista mąka gryczana*, pełnoziarnista mąka z prosa*, mąka sojowa*, sól morska, błonnik jabłkowy*, miód*, emulgator: lecytyna sojowa
* Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej